czwartek, 13 maja 2021

Pesto z czosnku niedźwiedziego

Jak przyrządzić samemu Pesto z czosnku niedźwiedziego ??

Przepis jest wyjątkowo prosty i w kilka minut przygotujesz przepyszne pesto.







Liście czosnku dokładnie umyj, osusz. Pamiętaj, że zbiór robimy zanim czosnek zacznie kwitnąć.

Po osuszeniu, przełóż do naczynia, dodać oliwę, sól, pieprz świeżo zmielony, zblenduj dokładnie.
Przełóż do słoiczków. zalej oliwą. Moja pasteryzacja polega na dodaniu łyżeczki spirytusu, zapalić go i od razu zakręcić. Dekielek powinien od razu wklęsnąć.
I gotowe, Przenieść do spiżarni i już.
Taką potrawkę masz do kanapek, past, dodatek do zup, mięs.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz